Celero Capital etablerar Reledo i samarbete med fyra entreprenörsägda företag inom facility management

Celero Capital har tecknat avtal med ägarna till fyra företag - ICG Sverige AB, Ekebybruk Städ och Lokalservice AB, Bofint Städservice Sverige AB och Exiso AB - för att etablera Reledo med ambitionen att bli en ledande aktör inom facility management-branschen, genom att erbjuda skräddarsydda lösningar till SME-segmentet. Entreprenörerna och ledningsteamet kommer att äga cirka 15% av den nya gruppen.

Genom att kombinera fyra framgångsrika företag kommer Reledo redan från starten att ha en solid position på den svenska marknaden och kunna erbjuda kunderna en bred och skräddarsydd service för deras facility management-behov. I mars 2023 hade Reledo proforma-försäljning på cirka 230 miljoner SEK och har för närvarande över 400 anställda.

Facility management-marknaden - inklusive städning och mat & dryck - är en stor och fragmenterad marknad som över tid har visat stadig tillväxt med begränsad cyklikalitet, som gynnas av en fortsatt outsourcing-trend.

Etableringen av Reledo representerar det första steget för Celero Capital att konsolidera SME-segmentet av facility management-marknaden i Norden. Celero är för närvarande i dialog med ett antal högkvalitativa och kundorienterade företag och ser fram emot att vidare expandera Reledo inom en snar framtid.

Peter Möller, Managing Partner på Celero Capital, kommenterade: "Vi är stolta över att tillkännage lanseringen av Reledo i samarbete med ICG, Bofint, Ekeby och Exiso. Skapandet av Reledo bygger på Celeros erfarenhet både när det gäller att samarbeta med entreprenörer och att följa förvärvsdrivna strategier. Vi ser nu fram emot att snabbt utveckla Reledo, genom att utnyttja fördelarna med att arbeta tillsammans som en grupp och genom att förvärva komplementära företag över facility management-marknaden."

VD:arna för de fyra företagen; Carlos Said, Karin Linden, Lucas Börjesson och Mikael Norden, kommenterade gemensamt: "Vi är glada att bli en del av Reledo och ser fram emot att utveckla gruppen tillsammans med Celero Capital. Genom att arbeta tillsammans kommer vi att vara ännu bättre positionerade för att erbjuda bredare och flexibla facility management-lösningar till våra kunder. Målet är att skapa trivsamma arbetsplatser och förenkla våra kunders vardag."

Celero Capital rådgavs av Rene Partners, Hansen Advokatbyrå, Arkwright, Deloitte och Frank Partners