Niclas Olsson ny CFO för Reledo

Niclas Olsson har utsetts till ny CFO för Reledo. Niclas har gedigen ekonomi- och finanskompetens från olika ledande befattningar och kommer senast från rollen som CFO på Pierce Group.

– Jag är förväntansfull och ser verkligen fram emot att samarbeta med de olika bolagen och bidra till såväl deras, som hela koncernens utveckling, säger Niclas Olsson.

Niclas Olsson tillträder den nya posten som CFO för Reledo under första kvartalet 2024. Med över 12 års yrkeserfarenhet inom FM-branschen, samt betydande kunskap i att leda snabbt växande bolag, vet han vad som krävs för att skapa förutsättningar och möjligheter för Reledo att expandera.

– Niclas har en bakgrund som visar på ett högt driv, affärsfokus och erfarenhet av att skapa en effektiv och börsfärdig ekonomifunktion. Han blir ett viktigt tillskott för Reledo med precis den erfarenhet och framåtanda vi letar efter, säger Jonas Warnander, tillträdande vd Reledo.

Niclas har varit verksam i olika ekonomi- och finansroller i över 25 år, varav den senaste tiden som CFO på e-handelsbolaget Pierce Group. Dessförinnan har Niclas arbetat på ISS, Sodexo och Apotek Hjärtat främst inom ekonomi men även i roller utanför ekonomiområdet. Under sin karriär har Niclas medverkat i såväl börsintroduktioner som förvärv och försäljningsprocesser.

– Det här uppdraget kommer kräva nyfikenhet och ödmjukhet inför den stora kunskap som de olika bolagen besitter. Min uppgift är att bidra till att bygga struktur och skapa synergier, utan att ge avkall på entreprenörskapet så att vi kan växa såväl snabbt som lönsamt, säger Niclas och fortsätter:

– Det är en fantastisk möjlighet att få bli en del av Reledos resa. Reledo har redan förvärvat intressanta bolag och mitt fokus kommer vara att skapa en effektiv och högkvalitativ ekonomifunktion som stödjer koncernens fortsatta utveckling.

De senaste åren har Niclas varit aktiv i olika roller inom Hammarby Handboll, och han bor i Stockholm med sambo och tre tonåringar.