Kleins Kitchens starka position inom mat och catering till skolor och seniorboenden blir en ny och viktig del av Reledos totala erbjudande
1999 startade Lotta och Tomas Klein Kleins Kitchen med målsättningen att tillaga och servera variationsrika och näringsriktiga skolmåltider, ha fokus på det gröna och erbjuda ett utbud och en valfrihet som var mer som på restaurang. Kleins Kitchen serverar mat inom Stor-Stockholm tillagade i 14 olika tillagningskök. Sedan 2021 tillagar Kleins Kitchen även seniormåltider i ett nytt kök i Sköndal söder om Stockholm. Kleins Kitchens filosofi är att maten ska vara vällagad, kundanpassad och smakrik.
Sedan starten har personalen varit företagets grundfundament och de över 100 anställda serverar varje dag 25 000 luncher till mer än 80 skolor och seniorboenden.
”Genom att bli en del av Reledo kommer vi att kunna utveckla och driva Kleins Kitchen vidare med samma filosofi och entreprenöriella anda som tidigare samtidigt som vi får möjlighet att arbeta i ett större sammanhang med flera av branschens bästa bolag, säger Elisabeth Aronsson, VD Kleins Kitchen.”
”Kleins Kitchen är ett mycket fint och välskött bolag med lång erfarenhet och stark kompetens. Med dem kompletterar och stärker vi Reledos tjänsteerbjudande i Sverige. Vi är glada över att välkomna Elisabeth och resten teamet på Kleins Kitchen till Reledo och ser fram emot att jobba vidare tillsammans”, säger Jonas Warnander, koncernchef på Reledo.
Transaktionen förväntas avslutas under februari i avvaktan på regulatoriska godkännanden från myndigheter i tillämpliga jurisdiktioner.
För mer information, vänligen kontakta:
Philip Kilander, Head of M&A på Reledo på philip.kilander@reledo.se
Jonas Warnander, VD på Reledo, på jonas.warnander@reledo.se